Σελίδες

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Χαρά Ρόμβη - Σωτηρία

 

Στον κύκλο γνωριμιών των μελών της Λέσχη μας με Έλληνες δημιουργούς υπό τον τίτλο «Οι συναντήσεις της Λέσχης μας»  θα υποδεχτούμε, με μεγάλη μας χαρά, τη συγγραφέα Χαρά Ρόμβη.

Θα συζητήσουμε μαζί της τη συλλογή διηγημάτων της Σωτηρία (Αντίποδες, 2023).

Την επιμέλεια της συνάντησής μας έχει η Ηλιάνα Δημούτσου.

Η συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 6μμ στον πολυχώρο πολιτισμού Άρτεμις (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι, τηλ 210-8056314 - κοντά στον σταθμό Μαρούσι του ΗΣΑΠ, δίπλα στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Σπύρος Λούης). 

 


Ένα καλοκαίρι στο χωριό που καταλήγει σε τραγωδία, μια βόλτα στο καινούργιο σουπερμάρκετ που τελειώνει σαν φάρσα, ένας έρωτας που δεν λέει να ξεχαστεί, ένας άλλος που ευτυχώς ξεχνιέται για πάντα, μια εξόρμηση για τα κάλαντα των Χριστουγέννων που μετατρέπεται σε μάθημα ταξικής αυτογνωσίας, η φωτογραφία μιας βάφτισης που αποκαλύπτει μια κρυμμένη ζωή. Η Χαρά Ρόμβη συλλέγει στοιχεία για την Ελλάδα της δεκαετίας του ’80 και του ’90, δίνοντας φωνή σε έξι λαϊκά πρόσωπα και κοιτάζοντας με τρυφερότητα ένα απωθημένο, συλλογικό παρελθόν.

 


Η Χαρά Ρόμβη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα (Γαλάτσι). Από τα δεκαοκτώ της και μετά ζει στο κέντρο της πόλης: Εξάρχεια, Μουσείο και τώρα πλατεία Βικτωρίας. Μικρή ήθελε να γίνει ή γιατρός ή καθαρίστρια. Όταν τελείωσε το λύκειο μπήκε στην αγορά εργασίας. Εργάζεται πολλά χρόνια στον χώρο της εστίασης, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί και ως μοδίστρα.  Η συλλογή διηγημάτων Σωτηρία είναι το πρώτο της βιβλίο.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/culture/562774492/500-lexeis-me-ti-chara-romvi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου